De komst van het Glazen Huis in Breda is volgens burgemeester Paul Depla "fantastisch nieuws voor onze stad".

3FM maakte woensdag bekend dat Serious Request 2016 vanuit Breda komt. Dat betekent dat Breda in de week voor kerst weer gastheer is voor het Glazen Huis.

Depla weet uit overlevering dat in 2008  de komst van het Glazen Huis een enorm succes was. "Een evenement dat zeker voor herhaling vatbaar is", zo stelt hij in een persverklaring.

"Samen op allerlei manieren geld inzamelen voor het Rode Kruis is op zich al een mooi doel. Daarnaast levert het Breda ook enorm veel publiciteit, en is het een mooie opsteker voor de binnenstad. Breda kijkt ernaar uit en zal zich weer van haar meest gastvrije en menselijke kant laten zien", aldus de burgemeester.

De gemeente Breda gaat samen met bewoners, ondernemers, Breda Next, VVV, het Toeristisch Fonds, City of Imagineers en het onderwijs aan de slag om het evenement en de inzameling voor het goede doel tot een succes te maken.

Terugkerende actie

3FM Serious Request is een jaarlijks terugkerende actie van de Nederlandse radiozender NPO 3FM om geld in te zamelen voor projecten van het Rode Kruis. Drie dj’s zijn zes dagen opgesloten in het Glazen Huis en eten gedurende die periode niet, maar drinken ze slechts speciaal samengestelde sapjes. Tegelijkertijd draaien ze dag en nacht, in ruil voor donatie, verzoeknummers en luisteraars.

Vaste prik is inmiddels de nachtgast, die in de eerste jaren trouw ging slapen, maar die inmiddels ingezet wordt om de dj's en het aanwezige nachtpubliek de nacht door te slepen. 3FM Serious Request wordt sinds 2004 gehouden en is dit jaar in Heerlen.