De Bredase zanger Chris Bleikertz is woensdagmorgen overleden. De zanger scoorde in onder zijn artiestennaam Chris' Debuut in 1979 een carnavalshit met Houdt ‘m vast Katharina.

Dat meldt een vriend van Bleikertz op Facebook. De zanger is 76 jaar geworden.

Bleikertz nam het nummer eigenlijk bij toeval op, vertelde hij een aantal jaar geleden aan BN DeStem. Bleikertz was zanger van de Biemeewes.

Jack Jersey hoorde hem zingen  in 1977. "We hadden net ons nummerke gespeeld op de liedjesverkiezing. Toen stond Jack voor mijn neus. Hij had thuis een liedje liggen en vond dat ik de perfecte stem had voor het nummer.”

TV-presentator Ad Romijn schaart ‘Katharina’ onder de Kielegatse carnavalsklassiekers. "Je hebt er een paar, zoals De Muts van Ger Couvreur, Houdt ‘m vast Katharina hoort daar zeker bij, net als Mijn Sanseveria." 

Romijn ontving Bleikertz bij BaronieTV. "Valt me altijd wel op dat ik dat nummer wel ieder jaar een paar keer hoor. Hij zong het ook nog regelmatig."

Bleikertz gaf  vier jaar geleden aan dat hij nog steeds verbaasd was over het succes. "Dat nummer is ingeslagen, niet te geloven. Nog steeds gaan mensen massaal uit hun dak als ze dat plaatje horen. Ik zing het nog regelmatig."