In verband met een grootschalig witwasonderzoek zijn dinsdagmorgen twee mannen van 48 en 51 jaar uit Breda aangehouden. Verder is er beslag gelegd op 22 panden.

Al in 2014 werd er tijdens dit grootschalige onderzoek naar witwassen en georganiseerde hennepteelt in Breda een groot aantal panden doorzocht. Ook probeerde de politie in contact te komen met de bewoners van de woningen. De verdenking van criminele activiteiten ontstond nadat een jaar eerder in een van de panden een hennepkwekerij werd ontdekt.

Nader onderzoek wees toen uit dat de eigenaren in totaal ruim twintig panden op naam hebben staan. Het OM vermoedt dat deze met crimineel geld zijn gekocht. Bij de zoekingen werd onder leiding van het OM Zeeland-West-Brabant beslag gelegd op de financiële administratie.

De verdachten konden dinsdag worden aangehouden op verdenking van witwassen, valsheid in geschrifte en georganiseerde hennepkweek. De officier van justitie heeft beslag gelegd op 22 panden om te voorkomen dat de verdachten hun vermogen van miljoenen euro's buiten het bereik van justitie brengen.