Kijken op plaatsen waar je tijdens een normaal bezoekje en rondleiding aan de Grote Kerk niet komt. Dat kan zondag 31 mei om 13.30 uur tijdens een speciale rondleiding door een stadsgids van het Gilde De Baronie.

Met een klein groepje belangstellenden gaat de gids door ruimtes van de Grote Kerk die doorgaans niet voor publiek toegankelijk zijn.

De rondleiding duurt ruim een uur. "Het gaat om de Kapittelzaal, de Consistoriekamer die nu gebruikt wordt als directiekamer, de keuken, het kerksteegje aan de Noordzijde, de schachtruimte in de toren en de hoge kappen boven het plafondgewelf", laat het Gilde weten.

Er kunnen twaalf personen mee. "Dit beperkte aantal heeft te maken met de geringe grootte van de te bezoeken ruimtes en de draagkracht van het gewelf", waarschuwen de gidsen.

Bukken

De minimale leeftijd om deel te nemen aan de rondleiding is twaalf jaar. Daarnaast moeten geïnteresseerden goed kunnen bukken en goed trap kunnen lopen. In totaal vergt de rondleiding met de verschillende beklimmingen het nemen van honderd treden.

Aanmelden voor deelname kan alleen op de dag zelf aan de balie van de Grote Kerk. De kerk is op zondag toegankelijk vanaf 13.00 uur.