Na Sportpark en Zandberg Oost wil ook een aantal bewoners van het Brabantpark dat de alternatieven voor een parkeervergunningensysteem worden onderzocht.

Onlangs stemde de wijkraad Brabantpark nog in met het betaalsysteem. 

Volgens buurtbewoner Michael Lokerse was toen nog niet bekend dat een blauwe zone ook tot de mogelijkheden behoorde. In een blauwe zone mag maar een paar uur gratis geparkeerd worden, waardoor deze plekken minder interessant worden voor woon- en werkverkeer.

Michael Lokerse is lid van de de werkgroep Parkeren van de wijkraad Brabantpark. Hij zegt dat het hoofd van parkeerbeheer van de gemeente altijd heel duidelijk is geweest over de keuzes die er waren.

"Dat was betaald parkeren, betaald parkeren en betaald parkeren. Nu blijkt dat in andere wijken de invoer van blauwe zones wel wordt onderzocht", aldus Lokerse. Volgens hem hebben met name oudere mensen in de wijk problemen hebben met betaald parkeren, omdat koffiebezoek dan moet betalen om langs te komen.

Verzet

Wijkraad Brabantpark heeft zich altijd lang verzet tegen de invoer van parkeervergunningen. Na het mislukken van diverse maatregelen die de parkeerdruk op vrijwillige basis moest terugdringen ging de raad overstag.

CDA-fractievoorzitter Peter Elbertse zegt het vreemd te vinden dat ambtenaren doen alsof de blauwe zones een aflopende zaak zijn in de stad. "Het klopt dat deze zullen verdwijnen uit Via Breda, maar de gemeente onderzoekt tegelijkertijd of deze niet moeten worden ingevoerd in het centrum."

Het CDA in Breda is van mening dat degene die de parkeeroverlast veroorzaakt ook de betaler moet zijn van de oplossing. "Ik zeg niet dat de blauwe zone dé oplossing is, maat het is wel de moeite waard om te bekijken wat er gedaan kan worden behalve het invoeren van vergunningen", aldus Elbertse.