Een 18-jarige Bredanaar is vrijdagavond aangehouden op de verdenking van betrokkenheid bij een straatroof op de Hertog Hendriklaan. Een 15-jarige jongen werd daar door twee daders beroofd van onder meer zijn telefoon.

Via die telefoon kwam de recherche de 18-jarige verdachte op het spoor. Het gestolen mobieltje is bij de verdachte aangetroffen. Het onderzoek naar de andere daders wordt voortgezet.

De 15-jarige jongen liet maandagavond de honden uit, toen hij aan de Hertog Hendriklaan door twee straatrovers werd vastgepakt en bedreigd met een mes.

De twee straatrovers werkten hem tegen de grond en doorzochten zijn zakken. De daders maakten de telefoon, een koptelefoon, een armband en een horloge buit. Ze gingen er daarna te voet vandoor, waarschijnlijk via de Maria Cherubinastraat.

Ondanks deze aanhouding is de politie nog steeds op zoek naar getuigen van de beroving. De daders zijn twee mannen met een getinte huidskleur en mediterraan uiterlijk. Ze droegen donkere kleding. Eén had een capuchon op en de ander droeg een pet.