Bij een vechtpartij aan het Koolpad in Bavel zijn vrijdagavond twee politieagenten gewond geraakt. Een 38-jarige man uit Kazachstan en zijn twee zonen van vijftien en zeventien jaar zijn aangehouden.

De agenten zijn naar het ziekenhuis overgebracht. Wat hun verwondingen zijn, is onduidelijk. Mogelijk dat een van de agenten een hersenschudding heeft opgelopen.

Hoeveel mensen bij de vechtpartij betrokken waren is onduidelijk. Volgens de politie zijn er geen wapens bij betrokken geweest en bleef het gevecht bij slaan en schoppen. Het incident gebeurde om 22.00 uur.

Het tumult ontstond toen de vader te horen kreeg dat de twee jongste kinderen van zijn gezin, meisjes van drie en zes jaar, onder toezicht werden geplaatst.

De vader viel samen met zijn twee zonen de agenten aan. Er werd geschopt en geslagen. Twee agenten moesten zich voor respectievelijk kneuzingen en een hersenschudding in het ziekenhuis laten behandelen.

Opvanghuis

Het gezin vertrok vrijdagavond uit een opvanghuis, waar het onderdak had gezocht na een verblijf in Duitsland. Ze verbleven eerder in Nederland en zijn bekend bij Jeugdzorg.

Vervolgens kwamen meerdere voertuigen op de melding af. Daarna was het snel onder controle. De politie moest pepperspray gebruiken om de situatie onder controle te krijgen."

Bekijk foto's op BredaVandaag