De gemeente Breda heeft zich negatief uitgelaten over het bouwplan voor een foodcourt met tankstation aan de Ettensebaan bij het Bagven Park.

De gemeente keurt het plan voor het foodcourt af omdat er in het horecabeleid van Breda geen ruimte is voor de bouw van nieuwe zaken op afgelegen plekken. Bovendien stelt de gemeente dat de horecaformule van Port of Breda ook gerealiseerd kan worden op of in de buurt van een bestaande concentratiepunten.

Port of Breda wil vlakbij de IKEA onder het viaduct een foodcourt bouwen van 3.900 vierkante meter met daarin vier horecazaken. Het zou hierbij gaan om verschillende soorten eetgelegenheden van restaurant tot snackbar.

Daarnaast is er in het plan 1.250 vierkante meter gereserveerd voor een onder andere een supermarkt en  sportfaciliteiten.

Alternatieve brandstof

Het tankstation dat Port of Breda wil realiseren zou naast reguliere brandstof ook alternatieve brandstoffen verkopen zoals aardgas. Deze brandstof is momenteel maar op één locatie in de stad te koop.

Volgens de de initiatiefnemers is er met name in het noorden van Breda veel behoefte aan een aardgas tankstation. De tankstations in het noorden van de stad willen echter hun aanbod niet uitbreiden met aardgas.

Gemeente voorstander

De gemeente is voorstander van meer duurzame brandstofverkooppunten, maar ziet niet de meerwaarde van een extra benzinestation dat duurzame brandstof erbij verkoopt. Alleen wanneer er een ander tankstation sluit kan er een nieuwe worden gebouwd.

Bovendien stelt de gemeente dat de locatie Bagven Park ongeschikt is voor een tankstation vanwege het ontbreken van een directe oprit met de A16 en slechte zichtbaarheid vanaf de snelwegen.