De bibliotheek in de Haagse Beemden is van maandag 8 juni tot en met zondag 28 juni gesloten vanwege een verbouwing. De bibliotheek wordt omgebouwd naar een stadsdeelbibliotheek die het noordelijke deel van Breda moet bedienen.

De bibliotheek wordt omgevormd als onderdeel van Bibliotheek van de Toekomst. 

De vier resterende bibliotheken in Breda worden in het kader daarvan voorzien ‘van een ruime en actuele collectie, ruimere openingstijden, uitgebreide mogelijkheden voor zelfservice en een verbeterde verblijfsfunctie’.

De bibliotheek in de Haagse Beemden wordt als eerste getransformeerd naar een stadsdeelbibliotheek. Eind 2015 volgt Bibliotheek Zuidoost voor het zuidelijke deel van Breda. 

De boeken en materialen worden in de nieuwe opzet aan de hand van thema’s gepresenteerd.  Vanaf maandag 29 juni is de stadsdeelbibliotheek weer open voor publiek.

Basisscholen

Als onderdeel van de Bibliotheek van de Toekomst voerde Breda eerder al de Bibliotheek op School in. Inmiddels werken veertien basisscholen in Breda mee aan dit project. Het is de bedoeling dat op alle basisscholen in Breda een Bibliotheek op School gestart wordt.