In de top 100 meest succesvolle jonge zakenmensen onder de veertig jaar van Quote 500 Junior staan zes Bredanaars.

In deze ranking staan alleen jonge ondernemers die zonder hulp van familie hun vermogen bij elkaar hebben gesprokkeld.

De hoogste miljonair met een Bredase wortels in de Quote 500 junior is Sylvie Meis. Met een vermogen van dertien miljoen is zij goed voor een 36e plaats. Met haar werk voor de Duitse tv verdient de presentatrice een jaarsalaris van twee miljoen euro, becijferde Quote. 

De oud-leerlinge van het Markenhage College is daarnaast hard op weg om na Nederland en Duitsland ook de Verenigde Staten te veroveren. Quote noemt haar de meest zakelijke van alle vrouwen in de Quote 500 junior.

Bredase vrouwen

In de Quote 500 junior staan slechts zes vrouwen. Naast Sylvie Meis komt nog een van deze vrouwen uit Breda. Op nummer 96 staat met vier miljoen euro Janneke Niessen. Zij verkreeg haar vermogen door de verkoop van Improve Digital, een realtime veilingplatform voor online advertentieruimte. Met het geld kocht ze onder andere een Bredase villa van 2,6 miljoen euro, aldus Quote. 

Vermogen

De twee eigenaren van CM Telecom uit Breda staan op nummer 54 en 55 op de lijst. Het vermogen van Jeroen van Glabbeek en Gilbert Gooijers wordt door Quote geschat op zo’n 10 miljoen euro elk. Het afgelopen jaar opende CM kantoren in Parijs, Frankfurt en Londen.

Glabbeek zegt tegen Quote dat hij nog dit jaar wil uitbreiden buiten Europa naar Singapore en Silicon Valley. “Maar eerst wordt in mei een kantoor geopend in het zuiden van Amsterdam.”

De Bredase dj Hrdwell staat op plek 100. Zijn vermogen wordt geschat op 5 miljoen euro.