De parkeerdruk rondom de Belcrumzijde van het station blijft de gemoederen bezighouden. Waar eerder al de bewoners van de Merelstraat klaagden over de toename van auto's, zijn nu ook de inwoners van de Christiaan Huygensstraat een petitie gestart.

Bibiane de Kruif, bewoner van de Christiaan Huygensstraat, zegt tegenwoordig zo min mogelijk de auto te pakken omdat ze anders haar kostbare parkeerplek kwijt is.

De Kruif heeft al meerdere keren meegemaakt dat ze rond haar woning moest zoeken naar een parkeerplaats, vanwege mensen die hun auto gratis willen parkeren vlakbij het station. “Het is ook heel duidelijk werkverkeer, want ‘s avonds is het leeg”, legt De Kruif uit.

Klagen

Meerdere bewoners hebben al bij de gemeente geklaagd over de huidige stand van zaken in de straat, maar zonder succes. Ook de ingeleverde petitie, die werd ondertekend door de gehele straat, leverde geen bevredigende reactie op.

De gemeente stelt dat er geen probleem is qua parkeerveiligheid en dat ook het woongenot niet is verminderd. “De gemeente zegt verder dat onze straat niet in de aanlooproute ligt naar het station. Ze vergeten hierbij voor het gemak wel dat ze eerst de mensen onze kant opstuurden om gratis te parkeren bij de Faam”, aldus De Kruif.

Blauwe zones

De Kruif verwacht dat de parkeeroverlast nog verder gaat toenemen door de uitbreiding van blauwe zones in de Belcrum. In een blauwe zone mag maar enkele uren geparkeerd worden, waardoor deze plek niet interessant is voor woon-werkverkeer dat reist via het station.

De Kruif hoopt dat de Christiaan Huygensstraat binnenkort ook een blauwe zone wordt. “Maar ik hoop nog meer dat de gemeente ons probleem snel serieus neemt”, besluit ze.