D66 en VVD hebben vragen gesteld aan het college over het nieuws dat de Primark zich waarschijnlijk gaat vestigen in Tilburg en niet in Breda.

De partijen noemen de keuze van de Ierse kledinggigant een opmerkelijke wending en willen van het stadsbestuur weten welke gevolgen dit heeft voor de stad.

Het zag er lange tijd naar uit dat de Primark voor Breda zou kiezen. In 2013 wist MAB nog zeker dat de kledingwinkel haar intrek zou nemen in het oude postkantoor aan de Oude Veste.

Toen het project Achter de Lange Stallen op losse schroeven kwam te staan was ook winkelcentrum de Barones nog even in beeld als vestigingslocatie voor de Primark.

Magneet

De twee liberale partijen zeggen het jammer te vinden dat de "shoppers-magneet" heeft gekozen voor de buren en niet Breda. D66 en VVD willen van het college weten of zij de motiveringen kennen achter deze keuze. Ook vragen de partijen uitleg over de reden dat de Primark interesse verloor in Achter de Lange Stallen.

Tenslotte willen D66 en VVD weten welke gevolgen het besluit van de Pimark heeft voor de leegstand en de toekomst van retailers in de binnenstad.

De partijen vinden dat het college moet uitspreken welke rol zij voor zichzelf ziet weggelegd bij het faciliteren van nieuwe initiatieven.