De bewoners van seniorenflat Hamelakker II in Breda hebben meer dan genoeg van hun nieuwe lift, die al sinds donderdag kapot is.

Door het defect moeten de vaak hoogbejaarde bewoners van het complex kiezen tussen omlopen of de trap wanneer ze naar buiten willen. "Het is gewoon onmenselijk."

Een 95-jarige bewoner, die liever niet met haar naam genoemd wordt, zegt dat ze door de kapotte lift al weken niet meer haar huis uit is geweest. Volgens de vrouw hebben verschillende bewoners al gebeld met woningcorporatie Laurentius, maar weigeren die iemand te sturen.

"Ik woon hier al achttien jaar en ben dit niet van ze gewend, het is gewoon onmenselijk." Volgens de bewoner deed de vorige lift het altijd prima en is de nieuwe lift pure geldverspilling.

Melding

Eline van Boxtel Van woningcorporatie Laurentius beaamt dat de lift kapot is, maar zegt dat zij pas donderdagmiddag hier de eerste melding van binnenkregen.

"Nadat de monteur langs was geweest deed de lift het met tussenpozen. De monteur is daarna nog meerdere malen wezen kijken, maar steeds deed de lift het op dat moment gewoon."

Bestelling

Dinsdagmiddag trof de liftreperateur tijdens een inspectie de lift wel in kapotte toestand aan. De monteur kon volgens Van Boxtel toen snel achterhalen wat er mis was en het defecte onderdeel is inmiddels dan ook besteld.

Volgens de woordvoerder word de lift dinsdag nog gemaakt. "Er stond al een brief klaar voor de bewoners voor het geval dat het bestelde onderdeel niet direct kon worden geleverd. Bewoners die ons belden hebben we altijd geïnformeerd over de huidige stand van zaken", aldus Van Boxtel.