Het Rat Verleghstadion is dinsdag het toneel van een grote rampenoefening georganiseerd door Veiligheidsregio Midden- en West Brabant en NAC. Aan de oefening doet zowel personeel van de voetbalclub mee als de politie, de brandweer, de GHOR en de Veiligheidsregio.

Tijdens de oefening zal er een risicowedstrijd worden nagespeeld met een uitverkocht stadion en 750 supporters in het uitvak. Vlak na aanvang van de wedstrijd breekt er in het restaurant van het stadion een flinke brand uit met het niveau GRIP 1.

Met de test wordt onderzocht of de leiding en coördinatie tussen de verschillende hulpverleningsdiensten goed verloopt. Ook wordt gekeken of er gezamenlijk op de juiste manier wordt gereageerd tijdens kritische besluiten en kantelmomenten. Verder wordt getest of de communicatie naar buiten eenduidig is en de juiste toon heeft.

De leerpunten maar ook de pluspunten die uit de evaluatie van de oefeningen naar voren komen zullen gebruikt worden voor de doorontwikkeling van grensoverschrijnende samenwerking bij rampen.

De rampenoefening begint om 18.00 uur en duurt ongeveer tot 21.30.