De politie voert aankomende zaterdag de acties voor een betere CAO nog wat op. Door de acties zal er twee uur lang geen regulier toezicht zijn in het uitgaansgebied van Breda.

Politiemensen belast met het horecatoezicht zullen tussen 22.30 en 0.30 uur het werk neerleggen om een vakbondsbijeenkomst te bezoeken voor het politiebureau. 

Calamiteiten zullen tijdens de werkonderbreking zoveel mogelijk worden opgevangen door agenten die al met politiewagens aan het surveilleren zijn in de stad.

Maarten Brink van de politievakbond verwacht niet dat de actie zal leiden tot gevaarlijke situaties. "Naast de collega’s van de noodhulp zal ook het cameratoezicht gewoon actief blijven, de openbare orde blijft gewaarborgd."

Brink zegt dat de politie bewust een vroeg tijdstip heeft uitgekozen voor de actie omdat de kans op opstootjes dan kleiner is.

Portiers

De horecazaken in het centrum lijken zich net als de politie weinig zorgen te maken over de mogelijke nadelige gevolgen van de actie. 

Zowel de eigenaar van de Dependance als de uitbater van Kerkplein zetten dan ook geen extra beveiliging in. "We hebben drie portiers voor de deur staan, dat is voldoende. Mocht oom agent echt nodig zijn dan komen ze heus wel", aldus Raymond Elzerman van Bar Dancing Kerkplein.

Gemeente

De politie in Breda heeft geen overleg gehad met de gemeente over de staking, maar dit wel doorgegeven aan de korpsleiding in Den Haag. Deze heeft geen kort geding aangespannen tegen de actie.

De gemeente Breda laat in een reactie weten dat de burgemeester Paul Depla begrip heeft voor de actie en de politie kent als een verantwoordelijk organisatie. Hij verwacht dan ook dat de orde en veiligheid tijdens de actie niet in het geding komt. Extra maatregelen zijn volgens hem dan ook niet nodig.

Arbeidsvoorwaarde

De staking moet minister Ard van der Steur bewegen om verder te onderhandelen met de politiebonden over nieuwe CAO-voorwaarde. Met name het terugdraaien van de vroegpensioenregeling en een mogelijke verlaging van de onregelmatigheidstoeslag zijn de agenten een doorn in het oog.

Volgens Brink is de vakbond al bezig met het bedenken van nieuwe acties mocht de werkonderbreking tijdens de uitgaansnacht geen effect hebben. Welke deze zijn wil hij nog niet zeggen, maar wel dat druk opnieuw verder zal worden opgevoerd.

"We staan in dienst van de burger en proberen hen bij acties zoveel mogelijk te ontzien. Mochten mensen er wel last van hebben, laten ze dan vooral de minister hierop aanspreken. De bal ligt bij hem."