De nacompetitie die NAC waarschijnlijk moet gaan spelen zorgt niet alleen voor kopzorgen in het Rat Verlegh Stadion, maar ook bij de organisatoren van de Haagse Beemdenloop.

De combinatie met een wedstrijd van NAC zorgt mogelijk voor een tekort aan vrijwilligers bij het loopevenement.

Verschillende vrijwilligers bezitten een seizoenskaart van NAC en hebben al aangegeven hun voetbalclub te willen steunen in de strijd om een plek in de eredivisie, zo laat de organisatie weten.

De Haagse Beemdenloop wordt volledig gerund door vrijwilligers. Naast het bestuur zijn er op de dag ongeveer honderd medewerkers nodig om de wedstrijd soepeltjes te laten verlopen.

Opbouw

De organisatie is daarom naarstig op zoek naar vrijwilligers die hun beste beentje voor willen zetten om de Haagse Beemdenloop niet in het honderd te laten lopen. Er zijn mensen nodig voor zowel de activiteiten op het evenemententerrein als voor de op- en afbouw van de parcours zelf.

Er moeten startnummers en medailles worden uitgereikt, net als waterflessen, sponzen en lunchpakketten. Verder zijn er vrijwilligers nodig die het verkeer regelen en meefietsen met de deelnemers om een oogje in het zeil te houden.