Oud-finaliste van Miss Universe Nederland, Renee Trompert, studeert af in haar eigen hamburgerzaak aan de Grote Markt in Breda. “Ik houd van risico en een uitdaging.“

Ondanks dat PerfectBurger officieel pas 16 april opengaat draait de zaak al een paar dagen in stilte op proef.

Trompert en haar broer maken hier hamburgers zonder toegevoegde geur en kleurstoffen. Het vlees is verder ook vrij van anti-biotica en toegevoegde hormonen.

Het is voor de oud-finaliste ook meteen haar magnum opus voor de opleiding Hotel Management die ze volgt in Leeuwarden. "Natuurlijk had ik ook een gewone stageplek kunnen regelen, maar ik houd van risico’s en een uitdaging", verklaart ze.

Eerste klant

Trompert herinnert zich hoe een paar dagen terug de eerste klant haar zaak kwam binnenlopen, een mevrouw met een winkel iets verderop in de straat.

"Dat was gigantisch spannend. Op papier ben je 100 procent zeker van jezelf, maar wanneer je éérste klant dan de éérste hap neemt uit jou éérste burger, dan slaat de twijfel toch even toe."

Gelukkig voor Trompert bleek de vrouw de hamburger zeer te waarderen. Of dat moment te vergelijken was met het halen van de finale bij Benelux Next Topmodel of de Miss-verkiezing? "Het is anders. Daar sta ik als model, hier als Renee. Deze zaak is iets van mijn broer en mezelf waarbij alle aspecten moeten kloppen."