Het herstelwerk aan het dak van Chasséparking gaat een jaar duren. Breda start de tweede week van mei met het herstellen van de lekkages en het herstellen van de verzakkingen in het asfalt aan en bij de Chasséparking.

Dat blijkt uit een bericht van de gemeente aan de omwonenden.

Voor het herstelwerk met werk worden verricht boven op het dek van de parkeergarage, de Chassé Promenade. Dit werk duurt volgens de gemeente naar verwachting ongeveer een jaar. De Chasséparking kampt al jarenlang met lekkages bij langdurige regenval.

De lekkages worden veroorzaakt door de dilatatievoegen op het parkeerdek. Dit zijn voegen die zijn aangebracht om krimp en uitzetting van materiaal op grote oppervlakken op te vangen.

"Om de lekkages in de garage op te lossen worden de bestaande dilataties afgedekt met een waterdicht vlies. Dat betekent dat ook de natuurstenen bestrating van de Chassé Promenade op een aantal plekken moet worden verwijderd en daarna weer moet worden aangebracht", aldus de gemeente in het bericht.

Weinig te merken

Volgens de gemeente is in de parkeergarage weinig te merken van de werkzaamheden. "Voetgangers en fietsers kunnen ook gebruik blijven maken van de Chassé Promenade. Alleen de plekken en vluchtwegen waar op dat moment de werkzaamheden plaatsvinden zijn afgezet."

De werkzaamheden starten op 11 mei met een proefvlak. Daarna, omstreeks half juni, wordt in fases gestart met de rest van de werkzaamheden.