Het pand waar vroeger Casino bioscoop zat in Breda heeft toch geen nieuwe bestemming. Van Asch Horecabeheer meldde dat het in het gebouw een markthal en een club zou komen, maar later bleek dit te gaan om een 1 april-grap.

Dit meldt Patrick van Asch van de beheergroep woensdagavond in een videoboodschap.

Volgens het eerdere bericht zou in de grote ontvangstzaal een industriële markthal komen. Twee bioscoopzalen zouden worden omgebouwd tot één grote ruimte, die multifunctioneel kon worden ingezet voor feesten en evenementen.

"Ja, wat zou het toch een vet idee zijn om van de oude biscoop een nieuwe markthal en een discotheek te maken", aldus Van Asch in de video. "Echter, het is vandaag woensdag 1 april en het is een grap."

Van Asch hoopt echter wel dat zijn grap werkelijkheid wordt. "Deze locatie is al tien jaar gesloten en dat verdient Breda niet. Iedere grote stad heeft een markthal en Breda verdient dat ook."

De bioscoop staat leeg nadat eigenaar Minerva verhuisde naar de nieuwbouw aan het Chasséveld om daar MustSee (nu Pathé) te beginnen. In de tussentijd werd het pand bewoond door anti-kraakwachten.