Studenten van NHTV hebben dit jaar drie nieuwe korte dramafilms gemaakt voor de virtual realitybril. De films onder de naam ‘The Prism’ zijn gemaakt voor Go Short, het International Short Film Festival in Nijmegen.

De drie films delen één verhaallijn die zich afspeelt in een verhoorruimte van een politiebureau. Het verhaal, de dialogen, de bewegingen van de acteurs blijven hetzelfde, maar de perspectieven verschillen. Zo bekijk je via drie verschillende films de situatie vanuit de kant van de verhoorder, de verhoorde persoon en als observeerder. 

Het is aan de kijker om op die manier uit te zoeken wat er precies gebeurd is. "Het schrijven van een script was dan ook een hele puzzel. Iedere film geeft namelijk andere hints weg die voor de ander verborgen moeten blijven”, aldus de makers. 

Voor de film hebben de studenten gebruik gemaakt van een zelf ontworpen metalen standaard waaraan maar liefst vier spiegelreflex camera’s bevestigd worden. In combinatie met een viertal fisheye lenzen kan hiermee 360 graden worden gefilmd.

De films zijn van 8 tot en met 12 april te zien in Nijmegen.