In Breda mogen de komende tien jaar 8.115 nieuwe woningen worden bijgebouwd. Jaarlijks komt dit neer op een aantal van 810 huizen. Dit zijn 159 woningen meer dan eerder werd afgesproken.

Dat blijkt uit afspraken die de provincie en Brabantse gemeenten hebben gemaakt. Doordat mensen "ouder worden, individualistischer leven en er meer buitenlanders naar Nederland migreren" is het aantal benodigde woningen volgens de provincie groter geworden dan verwacht.

Hierdoor kunnen de verbouwplannen van onder andere de Seeligkazerne, het belastingkantoor, de rechtbank en het Havenkwartier eerder worden gestart.

Uit cijfers van de gemeente Breda blijkt dat de het grootste gedeelte van de te bouwen woningen al zijn ingepland. Van de 8.115 woningen zijn er slechts 1.710 huizen waarvoor nog géén plannen zijn. 5.180 ontwikkelingslocaties zijn al vastgesteld in het bestemmingsplan. 1.325 woningen zitten in de 'planproces-fase'.

Studentenwoningen

De laatste tijd komen er veel bouwplannen naar buiten. Zo worden er studentenwoningen gebouwd in het oude Rabobankgebouw, aan de Lunetstraat en in de Nassaustraat. Ook zijn er plannen voor een groot starters-appartement met de naam My Living Place.

Ten slotte wordt ook voormalig café De Liquid omgebouwd tot een appartementencomplex.