De voorzitters van de winkelcentra De Berg, Heksenwiel en De Donk tonen zich vrijdag voorzichtig positief over het woensdag gepresenteerde rapport van BRO naar de winkelcentra. 

Belangrijkste uitkomsten waren: geen ruimte voor een extra discountsupermarkt en geen woonzorgcentrum naast winkelcentrum De Berg. 

Voorzitter Wilbert Rombouts van winkelcentrum Heksenwiel zegt dat er voor hem geen grote verrassingen in het rapport staan.

Hij hoopt vooral dat de eigenaren van de winkelcenra en de gemeente nu daadwerkelijk iets met de uitkomsten gaan doen. Dat het rapport uitwijst dat er geen ruimte is voor een extra supermarkt neemt Rombouts voor kennisgeving aan. "We willen natuurlijk wel winkels zien die het ook op lange termijn redden."

Voor Rombouts is het duidelijk dat het winkelcentrum Heksenwiel meer een ontmoetingsplek moet worden voor de buurt. Zo zou er aan het plein meer horeca moeten komen.

"Het is er een mooie plek voor en het zou de hele Haagse Beemden goed doen. Daarnaast mogen er wel wat meer verswinkels komen, hiervoor moet het winkelcentrum wel meer kleinere units aanbieden."

Lees verder op BredaVandaag: Winkeliers gematigd positief