De zeventien flatblokken van WonenBreburg aan de Epelenberg in Breda krijgen in 2016 en 2017 een grote opknapbeurt aan de buitenkant. 

Veertien flatblokken daarvan worden dan ook aan de binnenzijde vernieuwd. Drie gebouwen zijn of worden dit jaar al opgeknapt met een nieuwe keuken, nieuw sanitair en afsluitbare kamers voor studenten.

Deze appartementen zijn de afgelopen maanden omgebouwd naar studentenwoningen. Daarmee is WonenBreburg als sinds het college in 2013 toestemming gaf bezig met het uitplaatsen van de reguliere huurders.

"In de drie blokken wonen nu nog drie oorspronkelijke bewoners, die via een sociaal plan worden geherhuisvest", aldus een woordvoerder van WonenBreburg. Daarvoor is nog tot begin juni. "Dat gaat lukken."

Begin juni moeten alle 130 studenten in de drie flatblokken wonen.”Nu zijn dat er ongeveer 120”, aldus de woordvoerder.

Volgens WonenBreburg zijn ook studenten uit de andere blokken verhuisd naar de drie studentenblokken. "Daarmee doen we ook de andere bewoners een plezier. Het leefritme van studenten is wat anders dan van andere bewoners."

In de commissievergadering van afgelopen dinsdag ontstond nog discussie over de wenselijkheid om betaalbare appartementen om te bouwen naar studentenwoningen.

De commissie moest toestemming geven voor de omgevingsvergunning, nodig omdat er meer studenten komen dan in het bestemmingsplan was toegestaan. Die toestemming kwam er wel.