Opnieuw kabouters vernield in Mastbos

In het Bredase Mastbos zijn de afgelopen dagen opnieuw kabouters op de zogeheten 'kabouterroute' vernield. Van acht beeldjes werd het gezicht afgesneden. Een negende kabouter werd alleen beschadigd.

Boswachter Anneke Oomes zegt niets te snappen van het vandalisme.

"De kabouterroute wordt veel gelopen door kinderen, waarom zou je voor hun de lol zo verpesten? Waar ben je dan me bezig?" De boswachter vermoedt dat het om een uit de hand gelopen kwajongensstreek gaat.

Naast het wegsnijden van de gezichten werden er ook woorden in de kabouterpaaltjes gekerfd. Zo stond er op een kabouter het woord 'kutkabouter' gesneden. Een andere puntmuts werd beschuldigd van geilheid. De bekende Mastbosse kabouter Daantje Den is er gelukkig wel zonder kleerscheuren vanaf gekomen.

Kabouterhaat

Het is niet de eerste keer dat de kabouters in het Mastbos het moeten ontgelden. In 2009 werden er ook al verschillende kabouters onthoofd. Oomes heeft niet het idee dat de kabouterhaat erger is geworden de laatste tijd.

"Het is geen plaag, ze zijn een minderheid, op drie handen te tellen en de kinderen vinden ze hartstikke leuk. Ik ga er van uit dat het een incident is." Mensen die meer weten over het vandalisme aan de kabouterpaaltjes wordt verzocht contact op te nemen met Staatsbosbeheer.

Lees meer over:
Tip de redactie