De gemeenteraad van Breda heeft donderdagavond niet gestemd tijdens het pré-voorjaarsnotadebat. De raad mocht deze avond voorstellen aandragen die eventueel opgenomen kunnen worden in de voorjaarsnota.

Waar normaal aan het einde van de bespreking de handen de lucht in gaan en er een duidelijk ‘ja’ of ‘nee’ te horen is, gebeurde dat nu niet. Wel spraken de partijen meer dan vier uur over de 43 ingediende voorstellen.

"Er is een goed, open debat gevoerd", concludeerden sommige raadsleden en bestuurders na die vier uur. Anderen vonden het maar warrig en baalden er van dat er uiteindelijk geen oordeel geveld werd over de besproken voorstellen.

Koploper met tien ingediende voorstellen is het CDA. De Christen-Democraten focusten zich onder andere op het spoorweglawaai, de carnavalswagenbouwplaatsen, een opfrissing van de buitenkant van winkelcentra in Breda en het meer op de kaart zetten van Hazeldonk.

Shuttlebus

Als het aan het CDA ligt gaat de raad binnenkort kijken hoe Hazeldonk met het OV beter bereikt kan worden door middel van een shuttlebus.

De VVD bracht veiligheid ter sprake. De partij wil nog eens goed gaan kijken naar het gebruik van cameratoezicht in de Boschstraat en het Valkenberg. Als de nieuwe burgemeester er zit zal dat zeker besproken worden, net als het vestigingsbeleid van coffeeshops in Breda.