In het Breda's Museum is donderdagmiddag de tentoonstelling De Elvis Code geopend. De expositie zoomed in op zowel de King of Rock als zijn Bredase manager Colonel Parker.

Bij binnenkomst in het museum is het direct duidelijk dat de bezoeker een bijzondere expositie te wachten staat. Er zijn een kleine honderd belangstellenden, boogiedansers, bier en meer dan 3000 Elvis attributen volgens de digitale catalogus op een scherm.

Directeur van het Bredaas Museum, Vera Hoogsteede, vertelt even later in de zaal over het belang van een museum om voor edutainment te zorgen. "En van entertainment wist Colonel Parker alles van".

Het publiek, waar opvallend veel mannen met bakkebaarden en kuiven zitten, knikt instemmend. Het verzamelen van alle objecten van was volgens de directeur een Hell of a job. "Maar nodig om ons in staat te stellen de Elvis code te kraken."

Bekijk de foto’s van de Elvis Code in het fotoalbum op Breda Vandaag.

Dichterbij Elvis

Samensteller van de collectie, Sander van Bussel, zegt dat hij vooral als fan naar de tentoonstelling kijkt. "Als 11-jarig jongetje was dit al mijn held, mijn idool, dat gevoel wil ik jullie ook meegeven." Door het samenstellen van de tentoonstelling is hij meer over de King te weten gekomen. "Dichterbij Elvis komen dat dit kan eigenlijk niet."

Wethouder Selcuk Akinci roemt Colonel Parker om zijn vooruitstrevend inzicht. "Zonder die marketingmachine was Elvis niet het icoon geworden dat hij nu nog steeds is." De wethouder vindt het dan ook logisch dat Colonel Parker is geboren in de stad van de beeldcultuur. "Deze tentoonstelling gaat over de Bredase periode van Dries en zijn relatie met Elvis", besluit hij.

Bij de opening van de tentoonstelling onthulde een nichtje van Colonel Parker een straatnaambord met daarop de beide namen van de Bredanaar en zijn portret.