De politie heeft in de nacht van woensdag op donderdag twee mannen aangehouden die verdacht worden van een auto-inbraak op de Dirk Hartogstraat in Breda.

Een van hen probeerde nog tevergeefs aan de politie te ontsnappen door in het water te springen. Hij werd aan de overzijde van de beek in de kraag gegrepen.

Een getuige belde met de politie omdat twee mannen in Dirk Hartogstraat hadden ingebroken in een auto. De beide zijruiten van de auto waren ingeslagen. Het ingebouwde navigatiesysteem was gestolen. Volgens de eigenaar was dit al drie keer eerder gebeurd in de afgelopen drie jaar.

De inbrekers renden na de diefstal weg in de richting van de Oranjeboomstraat. Diverse politie eenheden zijn in de omgeving gaan zoeken. Agenten zagen op een gegeven moment een man verscholen in het hoogstaande gras liggen.

Deze man zette het op een sprinten en sprong het water in en krabbelde er aan de kant van het parkeerterrein van het ziekenhuis weer uit. Hij werd op de Langendijk aangehouden.

Rode licht

Een andere politie-eenheid zag op de Oranjeboomstraat een auto rijden in de richting van de Dr Struyckenstraat. De bestuurder negeerde het rode licht en reed vervolgens de Dintelstraat in en parkeerde daar.

Hierna rende hij een brandgang in. Ook hij werd na een achtervolging aangehouden. De 22-jarige man uit Wageningen en de 28-jarige Bredanaar zijn meegenomen naar het bureau.