De politie heeft dinsdagmorgen een lichtkrant ingezet voor passantenonderzoek in de wijk Doornbos-Linie. 

Op die manier hoopt de politie op het spoor te komen van de moeder van het meisje dat maandagochtend in de wijk ter vondeling werd gelegd.

De lichtkrant staat in de Christiaan Huygensstraat bij de kruising met de Liniestraat. Maandag deed de politie al uitgebreid buurtonderzoek.

Het meisje, slechts enkele dagen oud, werd in de Christiaan Huygensstraat in een tas achtergelaten. Een voorbijganger ontdekte het kind tussen twee geparkeerde auto's toen er gehuil klonk.

De politie vermoedt dat ze er slechts korte tijd heeft gelegen.  Na een bezoek aan het ziekenhuis bleek het kindje gezien de omstandigheden in goede gezondheid te verkeren. Ze is overgebracht naar een opvanggezin. 

Dinsdagavond besteedt het het televisieprogramma Opsporing Verzocht aandacht aan de vondeling. Er worden spullen getoond die bij het meisje werden gevonden, kondigt een politiewoordvoerder aan.

Maandag

In de buurt werd maandag geschokt gereageerd op de vondst, die ook veel aandacht trok van de media. De politie deed maandag al uitgebreid een oproep aan de moeder om zich te melden. "We sluiten niet uit dat ze medische of psychische hulp nodig heeft", aldus de woordvoerder maandag.

Ook Beschermde Wieg, dat zich inzet voor vondelingenkamers, bood zich aan als - anonieme - plaats waar de moeder haar verhaal zou kunnen doen en eventueel doorverwezen zou kunnen worden. 

Zie ook'Angst drijft moeders vondelingen' l En: Buurt reageert geschokt op vondst baby