De affaire rond de niet speelgerechtigde Kroatische voetballer Milos Zukanovic van NAC Breda leidt tot één wedstrijd die moet worden overgespeeld.

De club uit Breda is veroordeeld voor het opstellen van de Kroaat in vier wedstrijden. Zukanovic had nog geen werkvergunning. De KNVB legde NAC al een boete van 7.500 euro op. De Bredase club kreeg daarnaast een voorwaardelijke boete van 2.500 euro. 

De tegenstanders mochten aangeven of ze opnieuw tegen NAC Breda wilden spelen. Alleen Brabant United, dat op 26 januari met 2-1 verloor van Jong NAC, diende een verzoek in. Willem II, Excelsior en PSV gaven te kennen dat ze niet willen overspelen.

De beloftenploeg van Brabant United is gevormd uit de gezamenlijke jeugdopleiding van FC Den Bosch en RKC Waalwijk.

De 19-jarige Zukanovic kwam in januari dit jaar op amateurbasis over van de Servische club Rode Ster Belgrado. NAC ging ervan uit dat een vergunning niet nodig was zolang de speler op amateurbasis zou uitkomen en liet hem drie keer invallen in de eredivisie.

Inmiddels maakt Zukanovic geen deel meer uit van de selectie van NAC, waar hij op amateurbasis speelde. Hij is teruggekeerd naar Servië en zal zijn loopbaan daar vervolgen.