Game-incubator Dutch Game Garden in Breda krijgt zestig werkplekken voor pas afgestudeerde game-makers. De broedplaats voor starters wordt komende week geopend bij NHTV aan de Archimedesstraat. 

Dutch Game Garden is vooral bedoeld voor studenten en afstudeerders van NHTV.

Studentondernemers mogen een aantal maanden gratis gebruik maken van de flexplekken zoals vergaderruimtes. Samen met starters stimuleringsbedrijf Starterslift en de hoofdlocatie van DGG in Utrecht is een trainings- en coachingsprgamma opgesteld zodat de afstudeerders weten waar ze mee beginnen.

De Bredase vestiging is de derde game-incubator in Nederland die voortgekomen is uit samenwerking met Dutch Game Garden. De locatie aan de Archimedesstraat 17 is de eerste in het zuiden van Nederland.

3 maart wordt de vestiging geopend door Bert Pauli, van Economische zaken en Bestuur van Noord-Brabant en Bob Bergkamp, wethouder economie van Breda.

Samenwerking

De incubator voort uit een initiatief van NHTV die sinds 2006 de opleiding International Game Architecture and Design heeft.  "Het positieve resultaat van Dutch Game Garden in Utrecht en omgeving is voor een groot deel te danken aan de krachtige samenwerking tussen lokale bedrijven, kennisinstellingen en overheden", zegt Remco van Lunteren, gedeputeerde economische zaken van de provincie Utrecht. "Het is goed te zien dat die succesformule ook elders in het land navolging krijgt."

In Utrecht wordt positief gesproken over de Dutch Game Garden. Zo ook door Jeroen Kreijkamp, wethouder Economie van de Gemeente Utrecht. "Dutch Game Garden heeft laten zien dat investeren in creatieve en innovatieve bedrijven loont. Qua werkgelegenheid, maar ook vanwege de kansen om duurzame verbintenissen te leggen tussen gamebedrijven en aanpalende industrie."