De Lions Quatro Club heeft afgelopen zaterdag het asielzoekerscentrum Breda voorzien van een jeugdhonk. Samen met de asielzoekerskinderen en ouders hebben zij het honk bij elkaar getimmerd, geverfd en geknutseld met als resultaat een plek waar vijftien kinderen kunnen spelen.

De Lions Quatro Club richt zich vooral op jongeren.

"Wij zijn 22 mensen en allemaal redelijk jong, daarom richt onze club zich op jongeren. Een lid kwam op het idee om de vluchtelingen te helpen", meldt Marco Diks van de club. "Hij heeft via het Centraal Orgaan opvang asielzoekers (COA) kunnen regelen dat wij een kinderkamer mochten maken afgelopen zaterdag."

De Lions Club deed dit met een speciale gedachte. "De kinderen komen van een verschrikkelijke plek en hebben in veel gevallen echt een dramatische reis achter de rug. Ze komen dan hier terecht in een voormalige gevangenis. We wilden een plek maar waar het kind een kind kan zijn, een plek met sfeer", vindt Diks

Playstation

De speelkamer heeft veel speelgoed dankzij verschillende sponsoren. "Bedrijven hebben ons gratis materiaal gegeven zoals hout. Verder hebben de zeventien mensen die meegeholpen hebben rondgevraagd en daardoor hebben we onder andere een playstation en een pingpongtafel”, stelt Diks.

Er is enthousiast gereageerd door de asielzoekerskinderen volgens Diks. "Het ontstond heel spontaan, de kinderen begonnen mee te helpen en ook ouders hielpen mee."

Op dit moment heeft de Lions Club nog geen nieuwe plannen voor de asielzoekerskinderen meldt Diks. "We gaan bij dit project niet zomaar weg. Als er iets kapot is of als er vragen zijn dan kunnen ze altijd bij ons terecht. Het is niet zo dat we het maken en er vervolgens niet meer naar om kijken. We doen per jaar ongeveer vier activiteiten en de volgende is een benefietavond voor beperkte kinderen op 21 maart."