Zorginstelling Thebe is bezig met een pilot voor het het maken van eigen televisie-uitzendingen. Het zou hierbij gaan om een maandelijks bulletin voor medewerkers en cliënten.

Op het eigen interne kanaal worden op dit moment alleen nog maar aankondigingen uitgezonden.

Omroep Brabant meldde zondag dat Thebe zou starten met een eigen kanaal. Dit is volgens de zorginstelling onjuist. Thebe zegt het te betreuren dat hier ophef over is ontstaan.

"Het is narrowcasting op ons eigen kanaal dat al langer bestaat en heeft niets van doen met een televisiekanaal”, aldus woordvoerder Irma van den Meijdenberg van Thebe. Door het een televisiekanaal te noemen wordt het verhaal volgens de woordvoerder veel groter gemaakt dan het werkelijk is.

Personeelsblad

Met de uitzendingen hoopt Thebe op een aansprekende en efficiënte manier met de medewerkers en bewoners van de zorginstelling te kunnen communiceren. Door het opheffen van de communicatieafdeling van Thebe verdween ook het personeelsblad.

"Het maken van deze video's is goedkoper dan het personeelsblad en dus een mooie vervanging hiervoor", aldus Meijdenberg.

Bizar

SP-raadslid Dirk Uyl zegt in een reactie het bizar te vinden dat Thebe een eigen televisiekanaal begint. "Dit is een instelling die zo onder het vergrootglas ligt. Waar de menselijke maat en het belang van medewerkers en cliënten zo onder druk staat. Die instelling gaat nu uitzendingen maken, waar ligt je prioriteit dan?"

Uyl zegt niet te geloven dat door het wegvallen van het personeelsblad het televisiestation budgetneutraal kan maken of besparingen kan opleveren. "Zelfs al zou het minder geld kosten, dan nog vraag ik me af waarom een zorginstelling wil communiceren via dit soort mediakanalen. Zeker in een tijd van kostenbesparingen."

Dat de gemeenteraad hier volgens sommigen weinig tegen kan doen vindt Uyl onzin. "Als politiek ga je overal over, ook als je er niet over gaat." Als opdrachtgever en subsidieverstrekker van Thebe zou de lokale politiek zich volgens het SP-raadslid meer moeten uitspreken tegen zulke uitgaven.