De Kroatische voetballer Milos Zukanovic is inmiddels weer vertrokken bij NAC. De Bredase club kan vanwege haar zwakke financiële situatie de speler geen contract aanbieden.

Zukanović kwam in januari dit jaar over van de Servische club FK Crvena Zvezda en heeft de Kroatische nationaliteit. Wettelijk geldt dat werkgevers voor werknemers met de Kroatische nationaliteit over een tewerkstellingsvergunning moeten beschikken en ten aanzien van Zukanović is deze vergunning er niet.

Volgens woordvoerder Perry Hendriks van NAC is de club momenteel niet in een positie om de jeugdige speler aan zich te binden. “Het is altijd zonde als blijkt dat een speler geen onderdeel van een selectie kan zijn, maar we kunnen hem op dit moment geen contract aanbieden.”

Zukanović kwam tijdens drie duels in de Eredivisie in actie: NAC-Willem II (25 januari 2015), Excelsior-NAC (31 januari 2015) en NAC - PSV (3 februari 2015). De KNVB onderzoekt momenteel of er sprake is van het overtreden van de reglementen van de KNVB en beslist in het verlengde daarvan over een eventuele sanctie voor de club.