Minderjarigen Breda gaan taakstraf uitvoeren in de regio

Minderjarige Bredanaren gaan hun taakstraf in de regio uitvoeren. Dat is deze week vastgelegd in de samenwerkingsovereenkomst tussen de gemeente Breda en de Raad voor de Kinderbescherming. 

De jongeren kunnen volgens beide partijen hierdoor een zinvolle bijdrage leveren voor de Bredase maatschappij. Ook moet dit de recidive verminderen.

De gemeente en de Kinderbescherming werken al jaren samen, maar hebben dit nooit vastgelegd in een overeenkomst. De Raad en de gemeente hebben nu afgesproken dat de gemeente elke week een locatie aanwijst waar de Bredase jongeren voor hun taakstraf aan de slag kunnen.Hiervoor heeft Breda gesprekken gevoerd met verschillende organisaties over klussen in het openbaar groen.

Elke zaterdag zorgt de kinderbescherming ervoor dat een groep jongeren onder leiding van een werkmeester het werk uitvoert. Doordat de minderjarigen tijdens het uitvoeren van de taakstraf zichtbaar zijn, vallen ze volgens de gemeente en de Raad minder snel in de herhaling en kunnen ze een bijdrage leveren aan de regio

Lees meer over:
Tip de redactie