Aantal inbraken gedaald in de buurt van De Koepel

Het aantal inbraken in de Bredase binnenstad is sinds de komst van het asielzoekerscentrum in oktober in De Koepel afgenomen. 

In totaal is het aantal inbraken met zeven procent gedaald. Het gaat hierbij om woninginbraken, auto-inbraken en inbraken bij bedrijven.

Tussen oktober 2013 en januari 2014 werden er in de buurt van De Koepel 842 inbraken werden gepleegd. In diezelfde maanden in 2014-2015 waren dat er nog maar 780.

Voor de komst van het asielzoekerscentrum werden veiligheidsmaatregelen genomen. De burgemeester gaf destijds aan dat er extra politiecapaciteit beschikbaar was indien de buurt daar behoefte aan hebben. Ook hebben de buurt, het asielzoekerscentrum, de gemeente en de politie regelmatig contact met elkaar in een speciaal opgerichte beheersgroep en er zijn extra toezichthouders op straat. 

Overlast uitgebleven

Eerder liet de buurt zich al voorzichtig positief uit over het uitblijven van overlast. Wel klonk toen de vraag om een transparantere houding van de gemeente.

Veel buurtbewoners rondom de oude koepelgevangenis hadden voor de komst van de asielzoekers grote bezwaren tegen de oprichting van het tijdelijke asielzoekerscentrum in hun wijk. Met name de toestroom van jonge vrijgezellen Somalische mannen in de buurt bezorgde veel mensen angst.

Lees meer over:
Tip de redactie