Terreineigenaar Corbion is bereid om mee te werken aan tijdelijk gebruik van het braakliggende CSM-terrein aan het spoor.  

Dat maakte wethouder Bob Bergkamp donderdagavond in de raadsvergadering bekend. 

In de gemeenteraad gaan al langer stemmen op om het terrein op te fleuren. Tot op heden gaf eigenaar Corbion daar geen akkoord voor, maar na een nieuw verzoek van wethouder Bergkamp gaat dat waarschijnlijk veranderen.

"Er gelden natuurlijk wel enkel voorwaarden", zei Bergkamp. "Ook een tijdelijke invulling mag een eventuele verkoop niet in de weg staan. Maar we kunnen nu wel iets doen aan de entree van de stad." 

Hoe dat er precies uit moet gaan zien is nog niet duidelijk.

Creativiteit

De wethouder wil dat de stad mee gaat denken over de invulling. "We gaan gebruik maken van de kennis, kunde en creativiteit van de stad", stelde Bergkamp. 

Dat houdt in dat opleidingen en creatieve instellingen uit Breda betrokken gaan worden bij een tijdelijke 'opfleuring' van het terrein, zoals dat eerder gedaan is bij het omtoveren van een muur tot kunstwerk.  

Groen gebied

Ook andere partijen hebben plannen met de inrichting van het oude CSM-terrein. GroenLinks zou in de ontwikkeling van ViaBreda graag een groen gebied zien ontstaan in de buurt van het spoor. De partij denkt bijvoorbeeld aan een tijdelijk park op het oude CSM-terrein. 

Binnenkort informeert Bergkamp de gemeenteraad per brief verder over de mogelijke tijdelijke invulling van het terrein.