De Eneco Tour komt na een geslaagde editie in 2014 ook de komende twee jaar naar Breda. De wielerwedtrijd zal 11 augustus Nassaustad aandoen tijdens een etappe die start en finisht in het centrum van de stad.

De etappe in Breda zal, net als vorig jaar, starten op de Claudius Prinsenlaan. Na 2 passages zal het peloton daar rond 16.50 uur ook weer finishen. Naast het programma voor de profs kunnen kinderen tussen 7 en 12 jaar zich uitleven op en naast het parcours tijdens de Eneco KidsRide.

Wielerliefhebbers kunnen tijdens de dag ook hun hart ophalen bij 'wielerdorp’ waar de ploegen zich verzamelen voor de presentatie voorafgaande aan de etappe. Volgens Jan Weitering, voorzitter stichting Breda Wielerstad, zet de wedstrijd Breda echt op de kaart. "Dit topwielerevenement draagt op onnavolgbare wijze bij aan een duurzame exposure van de stad Breda."

De Eneco Tour is de enige meerdaagse rittenwedstrijd in Nederland en België die deel uitmaakt van de UCI World Tour. In 2015 zal de 11e editie worden gereden van maandag 10 tot en met zondag 16 augustus.