Voor de herinrichting van de wijk Liniekwartier-Noord Breda investeert de gemeente de komende jaren 1,5 miljoen euro.

Het College van burgemeester en wethouders laat dit weten in het Schetsplan.

In het Schetsplan Liniekwartier-Noord worden de ontwerpkeuzes getoond die als uitgangspunt dienen voor de toekomst van de buurt. Hierbij wordt volgens Wethouder Bernie van den Berg van wijken en dorpen nauw samengewerkt met een woningcoöperatie.

"Met de vastgoedaanpak van Alleewonen dragen we zo bij aan de sociale en fysieke vernieuwing van de wijk", stelt Van den Berg. Het schetsplan kwam tot stand door gesprekken tussen de bewoners, woningcorperaties en de gemeente.

Eindplaatje

"Het is niet voor niets dat het college nu een schetsplan heeft gemaakt. De bewoners worden intensief betrokken bij het eindplaatje”, aldus wethouder zorg, welzijn, onderwijs en wijkontwikkeling, Miriam Haagh.

De bewoners kunnen volgens Haagh hun ideeën, gedachten en ervaringen delen over de buurt. “De bewoners zijn aan zet en kunnen uitvoering geven aan onze filosofie dat mensen de wijk maken.”

Zo krijgen de bewoners veel  inspraak bij de inrichting van de vier hofjes aan de Voltaweg, Ampèreweg, Edisonplein en Galvaniweg. Inmiddels heeft er al een eerste ontwerpsessie plaatsgevonden voor het hofje aan de Galvaniweg.