Een 32-jarige Poolse man heeft zondagnacht op de A16 een ongeluk veroorzaakt, tevens is hij betrapt op het rijden onder invloed zonder rijbewijs.

De politie kwam de Pool op het spoor nadat hij een ongeluk had veroorzaakt.

De man verklaarde aan de politie al tien jaar zonder rijbewijs te rijden. Een getuige vertelde dat de Poolse man met zijn auto vanaf het tankstation de snelweg op kwam.

De 32-jarige man reed slingerend en met een wisselvallige snelheid. Zo zwalkte de auto van de Pool eerst bijna rechts de vangrail in en toen bijna tegen de linkervangrail. De auto kwam uiteindelijk vlak voor de afrit dwars over de weg tot stilstand.

Een 41-jarige Roosendaler probeerde de wegversperring nog te ontwijken, maar kon een aanrijding niet meer voorkomen. De verdachte werd behandeld door een verpleegkundige van de ambulancedienst. Hij blies bij de alcoholcontrole bijna vier keer het toegestane maximum.

Aan het bureau verklaarde de verdachte dat hij kennelijk in slaap gevallen was. Hij had een paar biertjes op. Hij reed naar zeggen al tien jaar zonder rijbewijs en had nog nooit eerder wat geraakt.