Ad van Melis heeft tijdens de laatste BAK-zitting een Boemeldonker ontvangen. Een Boemeldoncker is een teken van waardering vanuit de Beeckse Algemene Karnavalsstichting.

Van Melis ontving de prijs omdat hij zich naast carnaval, ook veel andere taken vervult binnen de Prinsenbeekse gemeenschap.

Op veel fronten is Van Melis actief geweest. Hij was secretaris van de commissie Prinsenbeeks recordboek, secretaris van de Cultuurprijs Prinsenbeek, medeorganisator van de festiviteiten 50 jaar Prinsenbeek. Ook was Van Melis betrokken bij acties voor het behoud van de zelfstandigheid van Prinsenbeek.

De gedecoreerde is tegenwoordig actief als voorzitter van Heemkundekring Op de Beek. Hij is ook mede-oprichter van deze organisatie en redactielid van De Klepel, het clubblad voor leden van Op de Beek. Daarnaast was hij ook medeoprichter van de dorpsraad Prinsenbeek en de kunstroute die ieder jaar georganiseerd wordt.

Ook voor carnaval doet Van Melis een hoop. Hij organiseert de tentoonstellingen van onder andere 44 jaar BAK van Boemeldonck, D’oren Toe, T.T.T. en de Batabieren. Oorspronkelijk komt Van Melis uit Gemert, hij kwam naar Prinsenbeek voor zijn werk.