De evenementenzone rond de Bavelse Berg wordt een van de grootste werkgevers van Breda. 

Dat stelde althans MaVer-directeur Henry Martens donderdag bij de feestelijke bouwstart bij de voormalige vuilstort. 

Uiteindelijk moet het gebied werk bieden aan twee- tot drieduizend mensen.

Even voor de toespraak van Martens had wethouder Bob Bergkamp met het planten van een boom en het heffen van het glas de bouw symbolisch gestart. Op de achtergrond wordt er al hard gewerkt aan het bouwrijp maken van het terrein, dat in totaal 36 hectare groot is.

Nog dit jaar moeten de eerste bedrijven hun deuren openen, waaronder een nieuwe vestiging van McDonald’s en sportzaak Decathlon. De evenementenhal van 70 bij 120 meter, kern van het nieuwe gebied, moet begin 2016 geopend worden.

Martens refereerde in een toespraak op luchtige wijze aan de lange weg die het project heeft afgelegd. "We hadden eerst 9-9-9 als openingsdatum staan, later 10-10-10, gevolgd door 12-12-12" , grapte de directeur van MaVer.

Het eerste plan van het bedrijf ontstond in 2002 aan de keukentafel bij Martens. In 2005 werden de eerste gesprekken met Breda gevoerd. "Ik heb altijd gezegd, als je vasthoudt, kun je ver komen."

Bowlingbaan

Inmiddels wordt steeds meer duidelijk wat er allemaal gaat komen. Zo gaat Bowlingpoint Breda een hypermoderne bowlingbaan uitbaten in combinatie met Glowgolf. "Midgetgolf, maar dan in het donker met lichtgevend materiaal", aldus Martens.

Ook komt er een Subway, een pizzarestaurant en restaurantformule Vandaag. Ook gaat MaVer zelf horeca uitbaten. Onder meer een Grand Café en een pannenkoekenrestaurant.

Fotoserie van de aftrap van de bouw van de Bavelse Berg op BredaVandaag.nl