De rechtbank van Breda heeft donderdagmiddag een 87-jarige man veroordeeld voor het plegen van ontucht met drie minderjarige Marokkaanse jongens.

De verdachte kreeg een gevangenisstraf van 360 dagen opgelegd, waarvan 257 dagen voorwaardelijk, met een proeftijd van drie jaar.

Cees van der M. wordt bestraft voor het plegen van ontucht met minderjarigen en het belonen hiervan met geld. Vanwege zijn leeftijd en psychische gesteldheid moet M. zijn straf uitzitten in wooninstelling de Gaarshof in Baarle-Nassau. Verder wordt hij onder toezicht geplaatst van de reclassering.

Begin januari werd de zaak inhoudelijk behandeld. De officier van justitie eiste een celstraf van 180 dagen, waarvan negentig voorwaardelijk met een proeftijd van drie jaar. Ook zij pleitte voor een opname in de Gaarshof in Baarle-Nassau, plus een contactverbod met jongens onder de 18.

Geld

De zaak begon te rollen toen een moeder een verklaring aflegde bij de politie. Haar zoon zou geld hebben ontvangen voor seksuele handelingen met Van der Made.

Uit nader onderzoek bleek dat er op de galerij aan Cornelis Joosstraat zich erg vaak minderjarige jongens meldde bij zijn voordeur. De 87-jarige Bredanaar heeft toegegeven dat hij jongens in zijn woning ontving en ze ook wel eens betaalde.

Het eerste bewezen feit heeft zich in 2012 afgespeeld. De officier van justitie sluit niet uit dat er buiten de drie bekende minderjarige jongens nog meer slachtoffers zijn.