Samen gebruiken wij in Nederland circa 5,5 miljard liter benzine per jaar. Met de nieuwe Shell FuelSave Euro 95 zouden we gemiddeld 15 kilometer per tankbeurt* méér kunnen afleggen. Dat scheelt een heel eind. Maar is het ook waar?

Shell FuelSave, de vervanger van Euro 95, is vanaf 10 april verkrijgbaar bij elk Shell station in Nederland. Shell claimt dat het meer energie uit elke druppel haalt dankzij een unieke wrijvingsverminderaar die erop is gericht om energieverliezen in de motor te verminderen.

Daarnaast bevat Shell FuelSave speciale reinigende bestanddelen die de vorming van vuilafzettingen in de motor tegengaan. Doordat de motor schoner blijft, wordt de verbranding verbeterd, en dit heeft een positief effect op het brandstofverbruik.

Bekijk de video

Onafhankelijk
FuelSave is door Shell wetenschappers uitgebreid getest in de eigen laboratoria en op rollenbanken. Maar er is vanzelfsprekend ook onafhankelijk onderzoek gedaan. De nieuwe brandstof is ook wetenschappelijk getest door een erkend onafhankelijk extern onderzoeksinstituut.

Dat gebeurde met representatieve auto's van verschillende merken. De uitkomsten waren positief: de brandstofbesparing tot een liter per tank was - in wetenschappelijke termen - statistisch significant (95% betrouwbaarheidsinterval) en van toepassing bij elke geteste auto. FuelSave werkt dus.

Praktijktest
Ook werd Shell FuelSave Euro 95 aan een praktijktest onderworpen: automobilisten - zowel professionele chauffeurs als particulieren - legden in totaal meer dan 8.000 kilometer af met de nieuwe brandstof. En daarbij werden de brandstofbesparende voordelen wederom gedemonstreerd.

100 jaar ervaring
Shell heeft meer dan 100 jaar ervaring op het gebied van brandstofontwikkeling. Shell FuelSave Euro 95 is dus het resultaat van een eeuw Shell expertise, opgebouwd door een lange reeks aan Shell wetenschappers.

Wereldprimeur
Nederland is het eerste land ter wereld waar Shell FuelSave Euro 95 verkrijgbaar is. Vanaf 10 april kan de nieuwe brandstof bij elk Shell station worden getankt. Vanaf dezelfde datum wordt de gewone Euro 95 niet meer door Shell geleverd.

* Gebaseerd op een tankbeurt van minimaal 50 liter. Onder andere de auto, rijstijl en rijcondities kunnen de daadwerkelijke besparing beïnvloeden.