De meeste ongelukken gebeuren in en om het huis. Jaarlijks worden hiervoor meer dan een miljoen mensen behandeld op een Spoedeisende-hulpafdeling. Ditzo gaat hier iets tegen doen, samen met Sanoma | SBS en het Nederlandse publiek.

Het aantal behandelingen op een SEH kan drastisch naar beneden als mensen weten hoe ze zelf moeten handelen in noodsituaties. Daarom introduceert Ditzo de THV’er (Thuis Hulp Verlener) en komt in actie, samen Sanoma | SBS en het Nederlandse publiek.

THV-er wordt een begrip

In samenwerking met bijvoorbeekd het Rode Kruis wordt een laagdrempelige training ontwikkeld, en Ditzo maakt het mogelijk om deze te volgen. Tijdens de Landelijke THV Test op SBS6 kan iedere Nederlander de eigen THV kennis toetsen en ontdekken op welke onderdelen er nog training nodig is. Geïnteresseerde THV’ers kunnen zich aanmelden op het speciale online platform dat is gekoppeld aan de app. Ook gaan we in advertorials in de media van Sanoma | SBS een aantal gratis THV lessen geven, met daarbij de oproep om via het platform je deelcertificaat aan te vragen. Zo brengt Ditzo in kaart hoeveel THV’ers er in Nederland zijn, in welke regio deze zitten, en welke deelcertificaten ze bezitten. Vervolgens kan iedere gebruiker in geval van nood zien welke THV’er in de buurt is en deze direct om hulp vragen.

Story telling: het belang van de THV’er

Ondertussen gaan Ditzo en Sanoma | SBS in de media uitleggen wat het belang van een THV’er in elk huishouden is. Met advertorials, tutorials en praktische tips die crossmediaal worden ingezet, in magazines, op digitale platforms en op tv.

  • Artikelen over snel handelen bij de meest voorkomende ongelukken, in bladen als Libelle, Ouders van Nu, Margriet, Flair.
  • Tutorials van bloggers en vloggers over snel handelen
  • Tijdens live-shows zoals Thuis op Zondag wordt geënsceneerd dat iemand in het publiek gewond raakt, gevolgd door een item over het belang van een THV’er.
  • Mobile test: Ben jij geschikt als THV’er?
  • Utopia bewoners maken bespreekbaar wie hun beste THV’er zou zijn en die gaat ook de THV training volgen.
  • Tijdens Rob’s Grote Tuinverbouwing wordt duidelijk dat tijdens het klussen ook veel mis kan gaan, en het dan fijn is als er een THV’er in de buurt is.
  • Op de Libelle Zomerweek worden THV workshops gegeven.

Sanoma |SBS is als geen ander in staat ook om de branded content campagnes om te zetten naar concrete leads voor Ditzo. Dit doet onze Performance Partnership afdeling door met de campagne een audience op te bouwen, deze te leren kennen, te volgen en te verrijken met data, ook met data van Ditzo zelf. Dan kunnen we getarget op het juiste moment, de juiste commerciële boodschap van Ditzo brengen en doen dit met een passende aanbieding, in dit geval een gratis THV-verbanddoos abonnement als je nu een verzekering af sluit.  

Doel bereikt

Aan het eind van de campagne kan heel Nederland testen of zij eerste hulp kunnen verlenen door het meedoen aan de live thema-avond op SBS van Het Nationaal THV Examen, waaraan ook Sanoma | SBS prominenten meedoen. Hiermee laat Ditzo zien dat er heel veel THV’er-proof huishoudens bij zijn gekomen en in Nederland de druk op de spoedeisende hulp wordt verlaagd. Bovendien geeft Ditzo bij het afsluiten van een verzekering in die periode de speciale Ditzo EHBO doos cadeau. Missie geslaagd!