De jaarlijkse pitch op het Branded Content Event is dit jaar van Ditzo. Sanoma | SBS ging aan de slag met de briefing. Drie maatschappelijke problemen, drie uitgewerkte concepten.

De opdracht van Ditzo: ontwikkel een aansprekend Branded Content concept. Sanoma | SBS kreeg de vraag om zowel een sociaal maatschappelijk probleem aan te dragen en dit probleem op te gaan lossen met een crossmediale branded content campagne. Met uiteindelijke doel om Ditzo meer schadeverzekeringen te verkopen.

De voorwaarden die Ditzo hierbij heeft zijn:
- dat het doel en campagne zoveel mogelijk mensen aan moet spreken
- dat er voor een langere periode veel en lenige content gemaakt kan worden
- en dat het moet leiden naar sales van de schadeproducten 

De oplossingen van Sanoma | SBS

Sanoma | SBS ging daarmee aan de slag. Hoe zet je een concept neer dat de doelgroep op het juiste moment voorziet van de juiste boodschap? Dat verrassend is, dat een audience 'beraakt' en het pad naar conversie optimaliseert? Dat zijn de vragen die Sanoma | SBS altijd beantwoordt bij het uitwerken van een Branded Content concept.

Zo ook bij de drie cases die Ditzo vandaag briefde tijdens het Branded Content Event. Een van de concepten is al uitgewerkt op het podium. In samenwerking met de live visualiser Serena Westra van Getting the picture. Hoe zou Sanoma | SBS de overige cases in de praktijk hebben gebracht? Dat lees je hier.

Werkwijze

Sanoma | SBS is als geen ander in staat de volledige customer journey inzichtelijk te maken, learnings van alle kanalen op te bouwen en het pad naar conversie te optimaliseren. Binnen én buiten ons netwerk. Campagnes worden geoptimaliseerd door o.a. op basis van socio-demografische kenmerken, interessegebied (op basis van surfgedrag van onze bezoekers) en het gedrag (dat wijst op een mogelijke aankoopintentie). Binnen de campagne van Ditzo koppelen we deze data aan de gegevens die Ditzo in haar bezig heeft, om de doelgroep op het juiste moment te voorzien van de juiste boodschap.