In de zee bij de Tunesische stad Sfax en het eiland Kerkennah zijn minstens 48 mensen verdronken. De kustwacht heeft 67 mensen gered.

Dat meldt het ministerie van Defensie van Tunesië. Eerder werd gezegd dat er minstens 35 mensen waren omgekomen. Daarna maakten de autoriteiten melding van 46 doden.

Op de boot zaten volgens de autoriteiten ongeveer 180 mensen. Het merendeel heeft de Tunesische nationaliteit.

Mensensmokkelaars gebruiken Tunesië in toenemende mate als vertrekpunt voor boten die met migranten proberen Europa te bereiken, omdat de autoriteiten in buurland Libië steeds strenger zijn gaan controleren.

Turkije

Tegelijkertijd zijn voor de kust van de Turkse provincie Antalya negen vluchtelingen, onder wie zes kinderen, om het leven gekomen nadat een speedboot waarop ze zaten zonk. Eén persoon wordt vermist.

Volgens het Turkse staatspersbureau Anadolu vervoerde de boot vijftien vluchtelingen. De Turkse kustwacht en vissers konden vijf opvarenden in veiligheid brengen.

De kustwacht gaf geen informatie over de nationaliteit van de slachtoffers.

De Europese Unie deelde onlangs mee dat het aantal migranten dat illegaal de EU binnenkomt via Turkije in de eerste maanden van het jaar aanzienlijk is toegenomen.

Wil jij elke ochtend direct weten wat je 's nachts gemist hebt en wat er die dag gaat gebeuren? Abonneer je dan nu op onze Dit wordt het nieuws-nieuwsbrief!