De Italiaanse kustwacht heeft dinsdag 4.600 migranten voor de kust van Libië van zee gehaald. Italië voerde meer dan dertig reddingsmissies uit. Daarbij werden ook 28 doden geborgen.

Bij de reddingsoperatie waren dertien schepen betrokken. De Italianen kregen hulp van de Ierse marine en humanitaire organisaties.

De afgelopen twee dagen zijn meer dan 10.000 migranten opgepikt. Maandag werden ook al duizenden mensen van zee gehaald.

Mensensmokkelaars maakten gebruik van het rustige weer om zoveel mogelijk boten de zee op te sturen. Ondanks het goede weer kwamen deze week zeker vijftig mensen om. 

Drie vrouwen die maandag werden gered bevielen de afgelopen 24 uur van een kind aan boord van een boot van de Italiaanse kustwacht. De vrouwen en kinderen maken het goed, aldus de autoriteiten.

Video: Italiaanse kustwacht redt duizenden vluchtelingen

Italiaanse kustwacht redt duizenden vluchtelingen
Italiaanse kustwacht redt duizenden vluchtelingen

Afrika

Sinds het begin van 2016 hebben zijn 142.000 migranten in Italië aangekomen. Naar schatting 3.100 mensen overleefden de oversteek niet.

In 2015 waagden zo’n 154.000 migranten de oversteek naar Italië. 2.892 van hen kwamen om het leven. De vluchtelingen komen voornamelijk uit Afrikaanse landen zoals Nigeria, Eritrea, Somalië en Sudan.