Een vechtpartij tussen Sudanese en Afghaanse migranten in het Franse Calais heeft in de nacht van maandag op dinsdag een Sudanese asielzoeker het leven gekost. 

Nog eens een vijftiental migranten raakte gewond, lieten de autoriteiten volgens de plaatselijke krant La Voix du Nord weten.

De brandweer trof dinsdagochtend vroeg een zwaargewonde man aan in de buurt van de zogenoemde Jungle, een provisorische nederzetting van migranten die wachten op een kans over te steken naar Engeland. De Sudanees, een dertiger, bezweek niet veel later aan zijn verwondingen. Hij lag op een veld in de buurt van de A16. Daar verzamelen zich iedere nacht migranten in de hoop in een vrachtwagen te kunnen klimmen die naar de overkant van het Kanaal reist.

De migranten proberen vrachtwagens tot stoppen te dwingen en dan in de laadbak te geraken. Dat gaat vaak met heel wat duw- en trekwerk gepaard.

Vorige maand vielen er ook al een dode en meerdere gewonden bij een vechtpartij tussen Afghaanse en Afrikaanse asielzoekers.