Mogelijk honderden migranten zouden zijn omgekomen op de Middellandse Zee. Dat meldt de Italiaanse president Sergio Matarella. 

Matarella sprak maandag tijdens een bijeenkomst in Rome van een 'tragedie'. Meer details gaf Matarella niet over de ramp. 

Eerder op de dag kwamen er al berichten naar buiten over de vrees dat mogelijk zondag zo'n vierhonderd mensen zouden zijn verdronken. Zo meldt de BBC dat de ramp voor de kust van Egypte had plaatsgevonden. Een Somalische diplomaat in Egypte heeft het nieuws bevestigd, nadat berichten van nabestaanden zondag werden gedeeld op sociale media. 

Volgens Somalische media zouden slechts 29 mensen uit zee zijn gered. Sommigen van hen zouden naar Griekse eilanden zijn vervoerd. De Somalische ambassadeur in Egypte zei te vrezen dat de meeste anderen zijn verdronken. Hij beriep zich op lokale media.

De Italiaanse kustwacht heeft de ramp nog niet kunnen bevestigen.

Volgens cijfers van de Verenigde Naties hebben dit jaar zo'n 180.000 mensen geprobeerd de Middellandse Zee over te steken. Bijna achthonderd van hen kwamen hierbij om het leven.

Video: Ook de Italiaanse minister van Buitenlandse Zaken spreekt van 'tragedie'