De politie van Macedonië heeft woensdag volgens persbureau AFP opnieuw traangas gebruikt om migranten bij een hek op de Griekse grens vandaan te houden. Zondag gebeurde dat ook al; toen raakten volgens Artsen zonder Grenzen 260 mensen gewond. 

Bij Idomeni storden woensdag opnieuw tientallen asielzoekers het hek op de grens. 

In het tentenkamp bij de Grieks-Macedonische grens verblijven momenteel meer dan tienduizend migranten. Zij zijn hier gestrand nadat in februari diverse Balkanlanden de grenzen hebben gesloten voor vluchtelingen. De mensen die in het kamp Idomeni verblijven blijven hopen dat zij door mogen reizen naar Macedonië. 

De Griekse autoriteiten proberen de enorme groep mensen te overtuigen zich te melden bij officiële ontvangstkampen, maar deze oproep heeft voorlopig weinig effect gehad. De regering wil op korte termijn de provisorische kampen in Idomeni en Piraeus ontruimd hebben

Activisten en medewerkers van hulporganisaties raden de migranten echter aan om geen gehoor te geven aan het bevel. Het afgelopen jaar vluchtten er meer dan een miljoen mensen naar Griekenland, in de hoop in Europa opgevangen te worden.

Video: Macedonische politie gebruikt traangas tegen migranten